П`ятниця, 17.05.2024, 04:54
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Січень » 11 » Яблука небезпечні для зубів!
17:49
Яблука небезпечні для зубів!
Прийнято вважати, що яблука – це один з найбільш корисних для здоров'я і краси фруктів. Проте результати недавно проведеного британськими фахівцями дослідження показали, що їх регулярне вживання може бути до чотирьох разів більш руйнівним для зубної емалі, чим, наприклад, газовані напої з високим вмістом цукру (а може й не бути!).
Також вірогідність розвитку карієсу підвищують вино і пиво, а ось грейпфрут або маринована цибуля, яким раніше приписували подібні властивості, в цьому відношенні безпечні.
А апельсини, мандарини, свіжа цибуля ???
При цьому, як розповів професор Інституту стоматології при Лондонському королівському коледжі Девід Бартлетт, під керівництвом якого проходила робота, найбільше значення має те, як саме жінки їдять ті або інші продукти (а чоловіки???).  Учений підкреслив, що користь яблук для організму в цілому ніхто не спростовує. Але якщо їх їсти повільно, то з'єднання, що містяться в їх м'якоті, сприяють підвищенню рівня кислотності в ротовій порожнині. Це у свою чергу, може давати руйнівну дію на зубну емаль.

Солодкі газовані напої, які п'ються порівняно швидко, навпаки, не збільшують ризик карієсу. (Щоб вони не торкнулися зубів а відразу бабахнули по шлунку!) Висновки були зроблені на основі серії експериментів за участю більше 1000 чоловіків і жінок у віці від 18 до 30 років. В тих з них, які їли яблука, ризик пошкоджень емалі зростав в чотири рази, а у любителів газованої води – в три (як вони вимірювали ризик???). А хто їв грейпфрут з маринованою цибулею?
За словами доктора Бартлетта, дійсно, в одному яблуці деяких особливо солодких сортів може міститися кількість цукру, еквівалентна приблизно чотирьом ложкам. (Це ж яке треба яблуко?)
Вихід – запивати яблука молоком або заїдати шматочком сиру, які допоможуть нейтралізувати шкідливу дію кислоти та цукру.
За матеріалами Job ,
Категорія: Їжа та здоров'я | Переглядів: 591 | Додав: Petrosem | Теги: здоров'я, емаль, Цукор, Британські вчені, кислота, зуби, яблуко | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Doca  
1
Стаття зроблена на замовлення виробників газованих напоїв. Завдання - вкласти в мізки думку про нешкідливість газованих напоїв.

Ім`я *:
Email *:
Код *: