П`ятниця, 17.05.2024, 03:46
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Листопад » 21 » Як зупинити біг біологічного часу
22:29
Як зупинити біг біологічного часу
Як зупинити біг біологічного часу і не скорочувати власне життя?
Непомітне старіння. Біологічний вік українців більший за паспортний - від 4-х і подекуди до 10 років. Це дослідили вітчизняні вчені-геронтологи. Між тим, лише 10% тривалості життя залежить від медичного обслуговування. За решту - людина відповідає сама. Як зупинити біг біологічного часу і не скорочувати власне життя - дізнавалась Ольга Скотникова.
Наталя Прокопенко показує брошюру, яка вже стала раритетом - це комплекс виробничої гімнастики, виданий тридцять років тому. За радянських часів двічі на добу об 11.00 та 15.00 зупиняли станки та припиняли роботу у наукових установах - вся країна впродовж 15-ти хвилин робила гімнастику. Щоденні прості вправи продовжували тривалість життя і робили людей молодшими, стверджуює вчена. У розвинених країнах цей досвід не забули. Наталя займається проблемами біологічного старіння і каже: є певне правило, за яким можна обрахувати біологічний вік нації. В основі досліджень - стан серцево-судинної системи.
Про це пише Перший Національний.


Категорія: Здоров'я | Переглядів: 504 | Додав: Petrosem | Теги: здоров'я, життя, геронтологія, судини, гімнастика, Прокопенко, Серце | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: