П`ятниця, 17.05.2024, 05:24
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Травень » 13 » Хороші відносини і думки - хороше здоров'я
11:52
Хороші відносини і думки - хороше здоров'я
Хороші відносини і думки - відмінний спосіб поправити здоров'я, говорять учені
Хороші дружні взаємини можуть серйозно поліпшити стан здоров'я, стверджують учені з університету Північної Кароліни
Для того, щоб підтвердити цю тезу, фахівці на чолі з професором психології Барбарою Фредеріксон провели декілька експериментів над 65 студентами і працівниками університету, розповідає журнал Time.
З'ясувалося, що люди, в яких складаються хороші стосунки з друзями і членами сім'ї, в цілому відчувають себе набагато щасливіше за останніх. Більш того, у них набагато здоровіше організм: майже геть відсутня тахікардія, інші порушення сердечного ритму. Зазвичай у них немає проблем з тиском і поганим травленням. Ті ж респонденти, в яких великої кількості друзів немає, схильні до стресу набагато більшою мірою. Зазвичай у них до середнього віку починають розвиватися серцево-судинні захворювання.
Поліпшити стан здоров'я, за словами експертів, можна і за допомогою медитації. При цьому свою увагу краще концентрувати якраз на спогадах приємних моментів, пов'язаних з сім'єю і друзями. Дослідження, результати яких опубліковані в журналі Psychological Science, показують, що щоденна 10-хвилинна медитація, в ході якої людина концентрується лише на позитивних моментах свого особистого життя, допомагає краще переносити стрес і в цілому серйозно поправити своє здоров'я.
Зв'язано це з тим, що спілкування з іншими людьми і спогади про посиденьки з друзями збуджують блукаючий нерв, який в організмі відповідає за вироблення окситоцину, - гормону радості, спокою і відчуття благополуччя.
«Кращий спосіб зберегти здоров'я - проявляти співчуття і бути хорошим другом», - резюмує Фредеріксон.
Нагадаємо, недавно нове соціологічне дослідження показало, що відчуття щастя людиною залежить від того, скільки він займається сексом і щоб відчувати себе щасливим людині досить знати, що його статеве життя активніше, ніж в інших.
Категорія: Здоров'я | Переглядів: 581 | Додав: Вастер | Теги: як стати здоровим, здоров'я, радість, стрес, лікування, Рак, щастя, секс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: