П`ятниця, 17.05.2024, 04:38
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Червень » 15 » П'ять фактів про здоров'я
11:03
П'ять фактів про здоров'я

П'ять фактів про здоров'я

ТРИ ФРУКТИ В ДЕНЬ

Серйозне дослідження, проведене у Великобританії, нарешті підтвердило стару тезу про те, що вітамін С знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Більш того, учені Кембріджського університету, що спостерігали протягом чотирьох років більше 20 000 пацієнтів, наводять конкретні цифри: ризик смерті від раки або від серцево-судинного розладу в два рази вище в тих осіб, у кого рівень вітаміну С в плазмі крові нижче допустимого. Аби понизити ризик передчасної кончини на 20%. досить з'їдати хоч би 50 грамів фруктів і овочів в день.

УКОЛИ СТАНУТЬ АБСОЛЮТНО БЕЗБОЛІСНИМИ.

Британські учені винайшли пристрій, що дозволяє робити абсолютно безболісні уколи. Голка особливої конструкції проходить через шкіру з величезною швидкістю (до ста кілометрів на годину!), не викликаючи пошкодження тканин і судин. Пристрій, своїм виглядом і розмірами що нагадує мобільний телефон, успішно пройшов клінічні випробування в центрі вивчення болю в Оксфорді. Більш того, автори винаходу Пітер Крокер і Кевін Мейнард стверджують, що готові удосконалити пристрій і зробити його ще мініатюрнішим і зручнішим для медичної практики.

ФІЗКУЛЬТУРА ПО ВЕЧОРАХ.

Краще займатися фізкультурою не вранці, а увечері, повернувшись з роботи. До такого виводу прийшла група американських ендокринологів, що проводили спеціальні дослідження в університеті Чикаго. Вони встановили, що максимальний ефект від фізичних вправ досягається якраз в кінці дня. Для проведення дослідження 140 здорових чоловіків у віці від 20 до 30 років було розділено на п'ять груп. Чотири групи виконували однакові комплекси вправ, але в різний час доби. А п'ята — контрольна — повністю утримувалася від занять фізкультурою. В результаті виявилось, що показники тих, хто займався увечері і навіть вночі, виявилися в два рази краще, ніж в тих, хто займався вранці і в середині дня.

НЕ БУДЬ ДУРНЕМ, ЖИВИ ДОВШИМ.

Як показали результати анкетування, опубліковані в «Британському медичному журналі», чим ти розумніший, тим більше у тебе шансів прожити довше. Спираючись на дані ретроспективного аналізу, що стосується 3000 чоловік, чий коефіцієнт інтелекту оцінювався в 1932 році, автори констатують: чим вище цей коефіцієнт був в період пізнього дитинства, тим менше вірогідність смерті індивідуума у віці молодше 76 років. Найрозумніші хлоп'ята того часу до цих пір живі.

ТА БУДЕ СВІТЛО!

Досвід шведських учених з Інституту психосоціальної медицини показує, що світло може допомогти нам впоратися з втомою. Монтажники з нічної зміни найменш працездатні між трьома і шістьма годинниками ранку, що цілком зрозуміло, оскільки саме в цей час втома більш всього дає про себе знати. Учені запропонували половині робітників сидіти щоночі протягом півгодини в яскраво освітленій кімнаті і потім продовжувати роботу. В результаті робочі, які регулярно бували в заповітній кімнаті, набагато краще за себе відчували протягом трьох найбільш напружених передсвітанкових годин.

За матеріалами Самое.Info
Категорія: Здоров'я | Переглядів: 720 | Додав: Petrosem | Теги: фізкультура, здоров'я, фрукти, Долгожители, інтелект, тривалість життя, розум, уколи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: