П`ятниця, 17.05.2024, 06:17
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Жовтень » 23 » Прийом вітамінів викликає сліпоту.
22:47
Прийом вітамінів викликає сліпоту.
Більшість жінок вважають за краще приймати ті або інші біологічно активні добавки, які, на їхню думку,  поліпшать здоров'я і піднімуть імунітет. Проте мало хто знає, що такі речовини скорочують тривалість життя. Пишуть Известия в Украине.

Найкращий спосіб залишатися здоровим — отримувати мікроелементи з їжею (розповідає УМ).
За даними лікарів, майже кожен третій житель України потерпає від нестачі вітамінів. Проблема посилюється навесні, адже за зиму кількість овочів і фруктів у раціоні поступово зменшується, а літні припаси втрачають більше половини корисних речовин. Найбільше ризикують міські жителі, вважає завідуюча лабораторією гігієни харчування Інституту гігієни і медичної екології ім. Марзеєва Марія Гулич. Порівняно із селянами вони упродовж року вживають значно менше овочів, фруктів і зелені. «Міські жителі харчуються нерегулярно, ігнорують основні джерела вітамінів, — каже лікар. — Крім того, живуть в умовах постійного стресу, а це збільшує потребу у вітамінах. Більше мікроелементів потребують також люди фізичної праці і спортсмени. Дефіцит кожного вітаміну обумовлює ризик гіповітамінозу і авітамінозу. Це знижує імунітет, відкриваючи «ворота» будь–яким захворюванням».
Варто переглянути свій раціон. Насправді, це не так складно, як здається. Людина сама вирішує, що краще: забігти у фаст–фуд і перехопити бургер чи самому зробити бутерброд із цільнозернового хлібця із сиром. Тільки від вас залежить, купити дитині черговий кілограм цукерок чи сирочок із фруктами.
На думку дієтологів, нині українці найбільше відчувають дефіцит трьох вітамінів — D, А, Е. Саме цей прорахунок у раціоні стає причиною втоми, апатії, погіршує роботу всіх внутрішніх органів і позначається на волоссі й шкірі. Особливість цих вітамінів у тому, що вони — жиророзчинні, а засвоюються лише «в компанії» певних мікроелементів, насамперед кальцію. Передусім це стосується вітаміну D. «Це унікальний вітамін. Єдиний, який наш організм виробляє під впливом сонячного проміння, — каже Марія Гулич. на вашому столі мають бути молочні продукти (зокрема сир), морська капуста, жирна риба, яйця.
 
Категорія: Здоров'я | Переглядів: 585 | Додав: Petrosem | Теги: здоров'я, смерть, обережно, сліпота, не хворіти, вітаміни, БАД | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: