П`ятниця, 03.05.2024, 15:48
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Січень » 21 » Серце, діабет та силові навантаження
19:51
Серце, діабет та силові навантаження

Вчені: важкі тренування знижують ризик розвитку хвороб серця і діабету

Всі форми фізичних вправ хороші для тіла і мозку, однак, силове навантаження є ще більш корисним для здоров'я. Згідно з новим дослідженням канадських вчених з Університету Британської Колумбії, виконання атлетичних вправ може не тільки ефективно зміцнити м'язи, але і знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, а також цукрового діабету 2 типу.

У дослідженні експерти порівняли вплив двох типів інтервальних тренувань - вправ з навантаженням (штанга, гантелі, жим ногами) і кардіотренувань (стаціонарний велосипед) - на функції кровоносних судин у 35 учасників. Всі піддослідні були розділені на 3 групи - люди з цукровим діабетом, люди, що не займаються спортом, а також люди без діабету, регулярно займаються спортом.

Отримані дані показали, що вправи на опір покращують функції судин у людей з діабетом і без нього. За словами медиків, особи, які страждають на діабет 2 типу, мають в 4 рази більше шансів на розвиток серцево-судинних захворювань. Після занять важкою атлетикою у цих пацієнтів спостерігалося поліпшення функції кровоносних судин, що, в свою чергу, знижує ризик розвитку серцевого нападу.

Категорія: Здоров'я | Переглядів: 1186 | Додав: Petrosem | Теги: лікування, Спорт, діабет, новини, Серце, здоровье | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: