Середа, 24.04.2024, 00:28
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Липень » 4 » Шампуні провокують ожиріння?
22:50
Шампуні провокують ожиріння?
Учені зробили сенсаційне відкриття: шампуні й мило провокують ожиріння
 
 Американські вчені дійшли сенсаційного висновку, що у поширенні ожиріння винен не тільки нездоровий спосіб життя, а й хімічні сполуки, які використовуються у косметичних засобах.
Лікарі з Медичного центру Маунт Сінай в Нью-Йорку встановили, що хімічна сполука фталат, що входить до складу 70% шампунів, мила та інших косметичних продуктів, порушує роботу ендокринної системи і негативно відбивається на системі, яка контролює вагу людини.
Виявилося, що речовини, які впливають на ендокринну систему, можуть імітувати ефект гормонів і впливати на роботу залоз, які їх виробляють.
Крім фталата, науковці також занесли до "чорного списку" бісфенол-А, який легко знайти в складі багатьох контейнерів, пластикових пляшок з водою і навіть дитячих пляшечок.
Педіатр Майда Галвез, яка брала участь в дослідженні 330 дітей в Східному Гарлемі, констатує: їй разом з колегами вдалося виявити зв'язок між хімічними сполуками і вагою людини.
Тому лікарі рекомендують віддавати перевагу натуральній косметиці, обирати засоби без ароматів та органічну побутову хімію.
Треба сказати, заяви американських фахівців співвідносяться з раніше проведеними дослідженнями, які засвідчили, що хімічні сполуки здатні нашкодити системі, що контролює людську вагу. За матеріалами Відголос.
Це не останнє відкриття, що стосується негативної дії новітніх хімічних сполук!
Категорія: Різне | Переглядів: 541 | Додав: Petrosem | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: