П`ятниця, 17.05.2024, 07:35
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Вересень » 4 » Скільки людині потрібно солі?
11:40
Скільки людині потрібно солі?

Сіль та інтелект

Вчені вважають, що надмірне споживання солі і недостатня фізична активність ведуть до різних захворювань серцево-судинної системи. В результаті нового дослідження з'ясувалося, що така ж «гримуча» комбінація може стати причиною захворювань головного мозку.
Канадські учені протягом трьох років досліджували об'єм фізичної активності і вживання солі у 1284 чоловіків і жінок у віці від 67 до 84 років. З'ясувалося, що ті піддослідні, які вживали понад 3090 міліграм натрію і рухалися менше решти, демонстрували слабкіші когнітивні навики в порівнянні з однолітками, що мали протилежні звички.
По словах Керол Грінвуд з Університету Торонто, результати дослідження дуже важливі, оскільки вони демонструють, що навіть з віком люди, що ведуть здоровий спосіб життя можуть зберегти ясний розум. Пенсіонери повинні пам'ятати, що просиджувати цілий день на дивані перед телевізором і їсти солону їжу – не кращий варіант, якщо вони хочуть уникнути старечого недоумства.
У США різними формами недоумства страждають понад 5 мільйонів дорослих. Також в результаті дослідження з'ясувалося, що надмірне вживання солі впливає на розвиток хвороб головного мозку набагато більше, ніж сидячий спосіб життя.
Одна чайна ложка солі містить приблизно 2 грами натрію. Денна норма для більшості людей не повинна перевищувати 2,3 грамів, а для осіб у віці 51 рік і старше, а також гіпертоніків, діабетиків і тих, хто страждає хронічними захворюваннями нирок, – 1,5 грама.
За матеріалами iscience.ru
Категорія: Їжа та здоров'я | Переглядів: 692 | Додав: Petrosem | Теги: здоров'я, интелект, соль, сіль, Інсульт, інтелект, еда, канадські учені, Їжа, новини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Likar  
0
Краще використовувати морську сіль. У ній багато корисних натуральних мікроелементів. І менше шкідливих домішок. У дрібненьку білосніжну сіль додають щось алюмінієве, щоб вона не злипалася.

Ім`я *:
Email *:
Код *: