П`ятниця, 17.05.2024, 04:38
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Травень » 12 » Тривале сидіння скорочує життя офісних працівників у кілька разів.
23:57
Тривале сидіння скорочує життя офісних працівників у кілька разів.

Сидіння більше шести годин у день збільшує шанси померти молодим на 40%

Автор Bohdan Shved
Тривале сидіння скорочує життя офісних працівників у кілька разів.

Вчені радять менше сидіти, а більше ходити. Про це йдеться в дослідженні центру медичного кодування.
"Сидіння на місці не просто робить нас товстими, ледачими і слабкими - воно ще і забирає в нас роки життя", - попереджають вчені.
За їх словами, чоловіки, які проводять шість годин на день в сидячому положенні, на 20% більше схильні до ризику померти в молодому віці, жінки - на всі 40%.
"Поки ми сидимо, в нашому організмі відбуваються некорисні процеси: електрична активність м'язів зводиться до нуля, спалювання калорій скорочується до однієї в хвилину, знижується вироблення ензимів, які синтезуються в клітинах і в багато разів прискорюють обмін речовин", - пояснюють учені.
Люди з сидячою роботою схильні до захворювань серця у два рази більше тих, хто змушений стояти або ходити.
Як стверджують дослідники, стиль життя сучасних людей став абсолютно "сидячим": вперше в історії людства середній показник часу "сидіння" у світі досягає 9,5 годин.
"Факти говорять про те, що ми сидимо довше, ніж спимо: на сон сучасна людина витрачає близько 7 годин", - йдеться в звіті експертів з медичного кодування, пише Газета.Ру.
Вчені попереджають, що "білі комірці", які проводять більшу частину робочого часу за комп'ютером, починають відчувати проблеми зі здоров'ям і відзначають значне погіршення самопочуття вже через кілька років служби.
"Якщо ви сидите більше 6 годин на день, то маєте на 40% більше шансів померти через 15 років з моменту початку вашого "сидячого" життя", - попереджають медики.
За їх словами, для того щоб позбавити себе від ризиків, недостатньо "відвідувати яку-небудь спортивну секцію".
"Врятувати вас може тільки зміна способу життя: вам необхідно скоротити час сидіння до 3 годин на добу", - стверджують в медичному кодуванні.
Для того щоб хоч якось понизити шкоду, яку завдає сучасним людям тривале сидіння, необхідно витрачати більше, ніж 30 хвилин на активні фізичні вправи, а також використовувати "будь-яку можливість для того, щоб встати і прогулятися по офісу".
Крім цього дослідники рекомендують максимально скоротити час, який жителі великих міст проводять у сидячому положенні поза офісом і без необхідності.
За матеріалами NewsMarket  
 
Категорія: Здоров'я | Переглядів: 613 | Додав: Petrosem | Теги: робота в офісі, здоров'я, довголіття, здоровье | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: