П`ятниця, 17.05.2024, 04:38
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Березень » 13 » У німецькій курятині виявили інфекцію, стійку до антибіотиків
23:42
У німецькій курятині виявили інфекцію, стійку до антибіотиків
У Німеччині значна частина курятини містить бактерії, стійкі до антибіотиків. Такі результати дослідження природоохоронної асоціації BUND. З 20 зразків, відібраних у супермаркетах 5 міст, половина виявилась зараженою.
Така інфекція, кажуть у BUND, є особливо небезпечною для людей зі слабким імунітетом. Адже лікування антибіотиками тоді недієве.
"Існує небезпека зараження під час приготування цього м‘яса. Якщо в організм потраплять стійкі до антибіотиків бактерії, виникає загроза для здоров‘я”, – каже Губерт Вайґер, голова асоціації BUND.
У німецькому міністерстві захисту прав споживачів визнали, що в промисловому тваринництві антибіотики використовують надміру.
Речник міністерства сказав, що готуються зміни до законодавства, які мають на меті зменшення використання антибіотиків у промисловому тваринництві до мінімально необхідного рівня, а також підвищення компетентності органів місцевої влади.
За словами екологів зі спілки BUND, зовсім відмовитися від антибіотиків у промисловому тваринництві неможливо. Адже воно передбачає необхідність утримання великої кількості тварин в обмеженому просторі. Тож BUND закликав владу вжити заходів для зменшення масштабів самого промислового тваринництва, а то й повної його заборони.
Більше про: Захист прав споживача, Німеччина, Здоров‘я, Здорове харчування
Copyright © 2012 euronews

Категорія: Їжа та здоров'я | Переглядів: 518 | Додав: Petrosem | Теги: здоров'я, Антибіотики, курятина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Petrosem  
0
Не думаю, щоб у нас справи були кращі. І ці епідемії, які списують на грип, можуть мати зовсім інші причини. sad

Ім`я *:
Email *:
Код *: