П`ятниця, 17.05.2024, 04:11
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Серпень » 27 » Зайва вага небезпечна для розуму
15:58
Зайва вага небезпечна для розуму
Зайва вага не лише псує фігуру людини, але і негативно позначається на діяльності мозку, з'ясували британські учені.
Група дослідників, що вивчала взаємозв'язок розумової діяльності і надлишкової ваги людини, опублікувала результати своєї роботи в журналі Neurology, повідомляє Російська служба ВВС.
Експерти вважають, що погіршення показників розумової діяльності, ймовірно, зв'язане з такими явищами, як підвищення вмісту цукру в крові і рівня холестерину.
У дослідженні взяли участь шість тисяч британців у віці від 35 до 55 років. Вони регулярно протягом десяти років проходілі тести на пам'ять і інші показники розумової діяльності. Ті, у кого спостерігалися проблеми із зайвою вагою і хворобливі зміни метаболізму, значно швидше демонстрували погіршення результатів тестів.
Учені підкреслюють, що йдеться про зміні когнітивних функцій, але не про недоумство. Проте кордон між нормальним процесом старіння, проявом незначних когнітивних порушень і недоумством дещо розмита, і не всі порушення розумової діяльності ведуть до недоумства.
"Необхідні ще дослідження впливу генетичних чинників, а також дослідження залежності між розумовою діяльністю і тим, наскільки довго люди страждають від ожиріння і коли почалися порушення обміну речовин. Тоді ми зможемо краще зрозуміти зв'язок між ожирінням і когнітивними функціями – мисленням, міркуванням і пам'яттю", - говориться в дослідженні.
"Ми доки не знаємо, чому ожиріння і метаболічні відхилення пов'язані з погіршенням розумової діяльності", - говорить Ширлі Крамер з Британського центру дослідження хвороби Альцгеймера.
"Попередні дослідження показували, що здорова їжа, заняття спортом, відмова від куріння і контроль за рівнем холестерину допоможе людині середніх років в старості уникнути недоумства. Зростання числа хворих недоумством (страждаючих недоумством зараз налічується майже мільйон чоловік) говорить про те, що ми повинні з увагою відноситься до свого здоров'я протягом всього життя", - вважає учений.
Як повідомляв Mignews.com.ua, ожиріння наводить до безлічі серйозних хронічних або важковиліковних захворювань. Також збільшується вірогідність ранішої смерті від сердечних хвороб і інших неприємних станів. А тому необхідно весь час стежити за собою, аби не перейти той самий кордон, за яким знаходиться ожиріння.
Категорія: Здоров'я | Переглядів: 570 | Додав: Petrosem | Теги: здоров'я, лікування, настрій, інтелект, Їжа, розум, Ожиріння, зайва вага, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: