П`ятниця, 17.05.2024, 05:59
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Серпень » 27 » Жінки схильні ігнорувати небезпечні симптоми
15:45
Жінки схильні ігнорувати небезпечні симптоми
50% жінок з серцевими нападами до останнього ігнорують небезпечні симптоми, приймаючи їх за просте нездужання. Це показало дослідження, в якому були враховані дані 1,4 млн пацієнток, повідомляють зарубіжні ЗМІ.
Причина такої поведінки проста:
по-перше, серцеві напади зазвичай сприймаються як традиційна проблема чоловіків. Жінки ж більше побоюються раку грудей, який насправді вбиває в багато разів менше представниць слабкої статі. Зокрема, в США ця цифра складає 40,8 тис. проти 267 тис. Навіть всі форми раку разом узяті і то вбивають менше жінок, чим серцеві напади.
По друге, ознаки серцевого нападу розрізняються у чоловіків і жінок. В останніх вони менш виражені, що у результаті і приводить до більшого числа смертельних результатів. У більшості подібних випадків у пацієнток навіть не буває болі в грудях.
Аби уникнути трагедії, лікарі радять частіше перевірятися на такі загальні чинники ризиків, як високий кров'яний тиск, рівень холестерину і вміст цукру в крові. Також слід врахувати родинний анамнез, намагатися правильно харчуватися, стежити за вагою і робити регулярні фізичні вправи. Курцям слід врахувати, що вони входять до особливої групи риски.
Також є декілька чинників, які не можна ігнорувати: утруднене дихання, болі у верхній частині тулуба (не обов'язково в грудях), надмірна втома, інтенсивна пітливість, нудота, запаморочення і тривожність.
В разі появи цих симптомів слід негайно викликати лікаря. Як показує статистика, отримання медичної допомоги протягом години після серцевого нападу знижує ризик смерті на 50%.
Mignews.com.ua
Категорія: Здоров'я | Переглядів: 461 | Додав: Petrosem | Теги: здоров'я, Рак, інфаркт, Напад, жінки, кардіологія, симптоми, Серце | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: