Середа, 24.04.2024, 03:06
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 4 » Життя в місті, Інтернет і головоломки небезпечні для мозку!
21:26
Життя в місті, Інтернет і головоломки небезпечні для мозку!

Життя в місті ослабляє пам'ять, увагу і може привести до психічного виснаження, вважають американські учені. Вони стверджують, що величезна кількість дрібних стимул-реакцій, які отримує людський мозок в умовах міста, може здатися просто шумом. Але людині доводиться звертати на них увагу, навіть коли мозок дуже переобтяжений.
Тому мозок людини вимушений постійно знаходитися в стані "втечі або боротьби", яке провокує виділення гормону стресу кортизолу.
Дослідники виявили, що кілька хвилин на жвавій вулиці міста можуть вплинути на здатність мозку до зосередження та самоконтролю. У таких умовах здібність мозку до концентрації уваги поступово втрачається, адже кортизол не дає утворюватися новим нервовим в'язкам.

Людський мозок, на думку учених, руйнує також Інтернет. Інтенсивне і тривале використання Інтернету наводить до змін в роботі головного мозку людини, яка втрачає здібність до системного і поглибленого мислення.

Новітні дослідження нейрохірургів показали, що під час роботи в Інтернеті швидко розвиваються дві області головного мозку: частина, яка відповідає за короткострокову пам'ять, і центр, відповідальний за ухвалення швидких рішень.
Проте глибинні зони мозку, де ведеться детальний аналіз фундаментальних проблем, які стосуються всіх сторін життя і діяльності людини, не отримують необхідних імпульсів, і інтенсивність їх роботи скорочується.


За матеріалами сайтів Rillara News та http://novosti-n.mk.ua/ukraine/
Категорія: Здоров'я | Переглядів: 801 | Додав: Petrosem | Теги: здоров'я, мозг, інтернет. мозок, пам'ять, здоровье | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: