20:11 Готове тісто може викликати різні захворювання і отруєння. | |
До такого висновку прийшли американські учені досліджуючи американське готове тісто. Навіть запікання в духовці даного напівфабрикату не вбиває бактерії, що входять в його склад, стверджує доктор Карен Нил з Центру по контролю і профілактики захворювань. Протягом багатьох років вважалося, що готове тісто може бути небезпечним із-за яєць, в яких можуть міститися бактерії сальмонела. Але виявилось, що небезпека сирого тіста не лише в цьому. Щоб продукти довго зберігалися, у тому числі й тісто, в них додають штучні речовини, пояснюється епідеміолог. В ході незалежних експертиз з таким тістом на тваринах були отримані невтішні результати. Так, гризунам давали коржики, приготовані з кукурудзяного тіста однієї з американських компаній. В результаті такого корму сталися зміни з розмірами прямої кишки і внутрішніх органів у щурів. Що стосується реакції людського організму на такі продукти, говорить доктор Карен Нил, то в кращому разі може виникнути алергія або отруєння. Забруднене тісто, наприклад, недавно було виявлене в штаті Віржінія. Кожен продукт, підготовлений до заморожування, включає консерванти, аби захистити його від мікробів і бактерій. Консистенція продукту зберігається за рахунок емульгаторів, стабілізаторів і загусників. У заморожене тісто додаються також покращувачі муки, які можуть викликати коливання настрою, наводити до порушення сну, зниження концентрації уваги. Чи поширюються такі висновки на українське готове тісто? | |
|
Всього коментарів: 0 | |